Oljčna olja Flego:
Ker rada okušava različna olja in ker sva iz lastnih izkušenj ugotovila da vsem ni všeč le ena sorta oljčnega olja, sva se odločila za sortna olja in tako danes pridelujeva Istrsko Belico, Leccino in Couvee.
Kot novost letos ponujava še oljčno olje z okusom limone in slastne oljke vložene v oljčnem olju.

Značilnosti olj:

ISTRSKA BELICA – ta avtohtona istrska vrsta je cenjena zaradi visoke vsebnosti biofenolov; olje istrske belice je krepko, spremlja ga sveža aroma po sadežnosti in bolj izrazit grenko pikanten okus;
Priporočena uporaba k: radiču, drugim močnim zelenim solatam, kot je rukola, regrat, mesnim jedem in testeninam

LECCINO – oljke toskanskega izvora obrodijo v istrskih tleh in ostrejših vremenskih pogojih, oljke dajo olje blažjega okusa in nežnejše arome od starih istrskih sort;
Priporočena uporaba k: nežnim belim ribam, jedem iz morskih sadežev in zelenim solatam, manj ostrim sirom

COUVEE – je mešanica več sort oljk, ki se me d seboj prepletajo in prijetno dopolnjuejeo; ima uravnoteženo pikantnost in grenkobo
Priporočena uporaba k: mesnim jedem, rižotam in solatam

LIMONČEK - olje pridoblejno s hkratnim stiskanjem nešpricanih/ekoloških limon in svežih oljk
Priporočena uporaba k: ribjim jedem, testeninam z ribjo omako, popečeni kruhki, zelenjavi, siri

Med Flego:

V izdelavi.